Kasteel Ieperman

Museum voor Religieuze Kunst & Etnografica (MUrke)

Momenteel is het museum gesloten totdat er een nieuwe locatie kan worden gevonden.

Het Museum voor Religieuze Kunst & Etnografica (afgekort MUrke), met als onderwerp "Een Wereld van Religies", is een initiatief van RKE vzw en is gevestigd op de eerste en tweede verdieping van kasteel Ieperman. Het bevat religieuze en rituele voorwerpen uit diverse geloofsgemeenschappen, waaronder het Christendom, Jodendom, Islam, HIndoeïsme, Jaïnisme, Boeddhisme, Taoïsme, Shamanisme, Indianen, etnische groepen uit Azië, Nieuwe Religieuze Bewegingen, enz.

Geregeld wordt de museumcollectie uitgebreid met nieuwe religieuze en rituele voorwerpen. Er is dus voortdurend een variatie en evolutie in wat u kan bezichtigen in het museum.

Het MUrke museum is gratis toegankelijk. In de museumshop kan u terecht voor boeken, etnografica, postkaarten, e.d.m.


Openingsuren

Onderstaande openingsuren zijn momenteel niet geldig wegens tijdelijke sluiting.

Het museum is geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10u tot 15u.

In juli & augustus enkel geopend op afspraak.

Het is eveneens mogelijk om het museum op afspraak te bezoeken op andere tijdstippen, ook 's avonds en weekends, feestdagen en schoolvakanties.

Bezoeken met groepen, verenigingen en schoolbezoeken, en de beschikbaarheid van een gids, zijn eveneens mogelijk op afspraak.


Adres

Momenteel is er nog geen nieuwe locatie voor het museum.


Contact

Website: https://www.rkevzw.org/

1. Orthodoxe kerken2. Judaïsme3. Islam4. Catholicisme5. Protestantisme6. Sikhisme7. Baha'i8. Vrijmetselarij9. Druïden - Nieuwe Religieuze Bewegingen10. syncretisme11. Afrika12. Ethiopië13. Maskers van de Wereld14. Indonesië15. Jaïnisme16. Hindoeïsme17. Indianen Zuid-Amerika (Ticuna)18. Feest vd doden19. Indianen Noord en Midden Amerika20. Gouden Driehoek (Thailand, Myanmar, Laos)21. Japan Boeddhisme22. Tibetaanse Boeddhisme23. Chinees Boeddhisme24. Taoïsme (China/Vietnam)
OC. Onder constructie