Kasteel Ieperman

Nieuws & Aankondigingen

Hier vind je alle belangrijke algemene nieuwsaankondigingen van Kasteel Ieperman. Voor meer informatie aangaande specifieke activiteiten zoals rommelmarkten, boekenmarkten, Tribal Arts Fair en andere evenementen, klik de links hierboven. 

2023

Tekoopstelling kasteel

Klik hier om de gegevens te bekijken van de tekoopstelling van Kasteel Ieperman.

2022

Nieuwe locaties van organisaties en activiteiten

Na de sluiting van Kasteel Ieperman in 2021, hebben de meeste organisaties een nieuwe locatie gevonden, evenals tal van onze activiteiten zoals de etnograficabeurs en boekenmarkt. De Rommelmarkten Ieperman daarentegen zijn helaas definitief gesloten

Raadpleeg de verschillende pagina's op onze websites voor de nieuwe locaties.

2021

Het einde van een tijdperk

Na twee jaar stilstand door corona, hebben we helaas nog bijkomend slecht nieuws te melden. Het GO! Gemeenschapsonderwijs heeft beslist om kasteel Ieperman te zullen verkopen. Als gevolg hiervan moeten de FVG (Faculteit voor Vergelijkende Godsdienstwetenschappen), het MUrke (Museum voor Religieuze Kunst & Etnografica) en verwante organisaties het Kasteel Ieperman verlaten. Dit heeft helaas ook gevolgen voor de verschillende activiteiten die te Ieperman werden georganiseerd.

Het is hierdoor helaas niet meer mogelijk om rommelmarkten te organiseren op het domein van Ieperman. Het einde van een tijdperk nadat na vele jaren Rommelmarkten Ieperman dit een gegeven was geworden in Wilrijk. Wij willen de vele standhouders en bezoekers van onze rommelmarkten in de afgelopen jaren hartelijk bedanken voor jullie trouwe aanwezigheid!

De Boekenmarkten Ieperman zullen eveneens niet meer kunnen plaatsvinden in Kasteel Ieperman. Wel bekijken wij voor de boekenmarkten of er in de toekomst nog een andere oplossing mogelijk is op een andere locatie in de buurt. Wij zullen dit volgend jaar verder bekijken.

Aangezien de organisaties kasteel Ieperman zullen moeten verlaten, organiseren we ter afsluiting een grote "garage sale" op 26 september 2021 van 10u tot 15u. Er is heel wat in de uitverkoop, zoals meubelen, stoelen, huisraad, kantoormateriaal, boeken, snuisterijen, varia, enz.... Iedereen van harte welkom om eens te komen snuisteren op het inmiddels bekende adres:

Kasteel Ieperman, Bist 164, Ingang via poortje Sint Bavostraat.

(Merk op: dit is uitsluitend een garageverkoop, het is dus niet mogelijk om zelf in te schrijven als standhouder)

De website van Kasteel Ieperman, onze Facebookpagina en deze nieuwsbrief zullen niet verdwijnen. We zullen deze behouden, zodat we u kunnen berichten over de toekomst van onze boekenmarkten en andere activiteiten, en je weet maar nooit dat er in de toekomst toch nieuwe mogelijkheden uit de bus komen voor de rommelmarkten.

Hopelijk tot een volgende keer, en hopelijk tot op 26 september! 

2020

17/10/2019: Wijzigingen en nieuwigheden voor de rommel- en boekenmarkten van 2020

Voor de rommelmarkten van 2020 zijn volgende reglementswijzigingen van toepassing:

De boekenmarkten zullen vanaf 2020 tweedaagse edities worden, m.a.w. op zowel zaterdag als zondag. Dit voor zowel de editie van maart als die van oktober. Hiermee trachten we een uitgebreider en gevarieerder publiek te bereiken, aangezien niet iedereen vrij is op zaterdagen om een boekenmarkt te bezoeken. Standhouders hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan het hele weekend, of slechts enkel op zaterdag of zondag. Het standgeld bedraagt nog steeds 3 € per tafel, en dit per dag. Standhouders die zich inschrijven voor de beide dagen, betalen slechts 5 € per tafel voor het hele weekend.

2019

13/07/2019: Exclusieve Boekenmarkt Ieperman - Speciale Extra Editie!

Speciale extra editie van Boekenmarkt Ieperman wegens grote extra stock aan boeken:

Grote keuze aan boeken over onderwerken zoals Christelijke Kunst - Indianen Noord & Zuid Amerika - Africana - Aziatica - Tibet - Middeleeuwen - Kloosters en Kerken - Haiku - Etnografie - Religie - Spiritualiteit - New Age - Catalogi enz...

Wanneer? Zaterdag 13 juli 2019 van 10u tot 16u

Toegang GRATIS!

Cafetaria aanwezig met warme en koude dranken aan democratische prijzen.

Info voor standhouders: Vanwege de grote hoeveelheid boeken en de benodigde plaats voor deze extra grote stock, is het voor deze editie helaas niet mogelijk voor andere standhouders om in te schrijven. Voor de editie van 12 oktober 2019 verandert er niets en is dit uiteraard dus wel mogelijk.


2018

09/02/2018: Standplaatsen met auto op Rommelmarkt Ieperman

Vanaf 2018 is het helaas niet meer mogelijk om standplaatsen aan te bieden waar de auto mag blijven bij staan. Dit omdat het hiervoor voorziene plein gedurende een periode niet meer beschikbaar zal zijn.

Het is nog wel steeds mogelijk om met uw auto op te rijden om uit te laden en in te laden, maar de auto kan dus niet bij uw stand blijven staan. Wij danken u voor uw begrip. 

2017

2016

13/04/2016: Website boekenmarkt online

Vanaf heden is de website van de Boekenmarkt Ieperman online. Alle informatie als bezoeker en standhouder kan u er terugvinden. De eerstvolgende boekenmarkt is gepland op 8 oktober 2016.

27/03/2016: Website Rommelmarkt Ieperman online

De website van de Rommelmarkten Ieperman is vanaf heden online op http://rommelmarkt.ieperman.be/ of http://rommelmarkten.ieperman.be/ . Hier vind je alle info over de openlucht rommelmarkten die bij Parkschool Ieperman worden georganiseerd. Deze website zal regelmatig worden bijgewerkt. 

21/03/2016: Website Ieperman online

Op 19 maart 2016 zijn we gestart met de opbouw van de website van Kasteel Ieperman. Op deze website zal info te vinden zijn over het kasteel zelf, alsook over de rommelmarkten en boekenmarkten die er worden georganiseerd. Tevens vind je er meer info over de FVG, Tribal Arts Fair, en andere verenigingen die hier hun activiteiten organiseren.

Meer info volgt binnenkort!

2015

2014